keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Jokamiehenoikeudet


"Jokamiehenoikeuksien" toteuttamista Kullaan Harjunpäässä toukokuussa 2018


Oksien katkominen kasvavista puista ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Mutta jos jokamies omistaa metsää, sen saa kaataa viimeiseen varpuun. Tämä on myös mahdollista toukokuussa, lintujen parhaana pesimäaikana. Samalla tulee tuhotuksi lukuinen joukko lintujen pesiä. Tietysti suurin osa peippoja ja pajulintuja, joita on muutekin maailma väärällään. Joka tapauksessa kyseessä ovat rauhoitetut lajit.

Koska päätehakkuut kohdistuvat vanhoihin metsiin, usein menetetään myös harvinaisia vanhan metsän lajeja. Petolintujen pesät ovat pesintäaikana rauhoitettuja. Jos niistä ei tiedä, ei syyllisty mihinkään väärään, vaikka ne hakkuissa tuhoaakin.

Mutta jos kuitenkin omaat taipumusta murehtimiseen ja maailmanparantamiseen ja menetät yöunesi miettiessäsi kaikka niitä viattomia luontokappaleita, joita vanhan metsän hakkuissa tuhosit, kannattaa tilata tarkastus hyvissä ajoin ennen hakkuita. Länsi-Suomessa arvioinnin voi tilata Agen Control Oy:lta tai suoraan meikäläiseltä. Tarkastus on ilmainen. Tosin pieni vapaaehtoinen kannatusmaksu välttämättömien kulujen peittämiseksi otetaan mielihyvin vastaan.

100 vuoden päästä tässä taas pesii kanahaukka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti